Vrijwilligers

De activteiten van onze jeugdleden zouden niet georganiseerd kunnen worden zonder de geweldige inzet van de vele vrijwilligers Naast de leidinggevenden van de diverse speltakken heeft Musinga-Rijn een aantal gespecialiseerde ondersteuningsteams. Ben je enthousiast, vind je het leuk om activiteiten voor kinderen te organiseren en wil je graag je energie en creativiteit kwijt? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Iets voor jou?

Scouting is een organisatie die draait op vrijwilligers. Iedere week hebben grote groepen kinderen en jongeren plezier in het Scoutingspel. Regelmatig zijn we bij onze Scoutinggroep op zoek naar nieuwe leden die ons leidingteam willen versterken. We willen immers zoveel mogelijk kinderen en jongeren het Scoutingspel laten beleven. Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team. Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken, leuke programma’s te verzinnen en lekker buiten bezig te zijn? Ben je enthousiast en wil je tijd te investeren in een leuke nieuwe hobby?

Waterscouting Musinga-Rijn is met 150 jeugdleden een gezellige, bloeiende vereniging. Leiding zijn bij Musinga-Rijn is niet alleen erg leerzaam, maar bovenal hartstikke gezellig. Samen met je mede-leidingleden ben je verantwoordelijk om de jeugdleden een plezierige vrijetijdsbesteding te bieden.

Naast de verschillende leidingteams heeft Musinga-Rijn een aantal ondersteuningteams! Dus ook als je geen leiding wilt geven, maar er wel van houdt om de handen uit de mouwen te steken en in teamverband projecten uit te werken, meld je dan aan als vrijwilliger.

Musinga-Rijn kent de volgende ondersteuningsteams:

  • CWO-instructieteam: Geeft theorie- en praktijklessen zeilen en roeien voor het behalen van het CWO-certificaat.
  • Technische Dienst: Adviseren en coördineren van het onderhoud aan de gebouwen, vloot en het materiaal.
  • Rivalbemanning: Onder leiding van de schipper zorgen zij voor het in stand en varende houden van ons groepsschip.
  • Project Herinrichting: Dit tijdelijke team zorgt voor de verwezenlijking van de herinrichtingsplannen.
  • Redactie groepsblad ’t Stormrondje: de redactie zorgt voor het groepsblad.
  • Webteam: Onderhoud website en email.