GMS Rival

RivalDe Rival is in 1981 uit de vaart gegaan als binnenvaartschip. In oktober 1982 is MS Rival met de schipper en al, bij onze groep gekomen. Het achterschip en het vooronder is geheel origineel gelaten. In het ruim van het schip is een verdieping met opbouw gemaakt.

Historie
Het ruim is geheel afgetimmerd waarbij 5 hutten met ieder 5 slaapkooien en wastafel zijn gemaakt. Daarnaast zijn er nog 2 hutten en 3 toiletten. Op de verdieping is in de opbouw een leefruimte gecreëerd waar met 40 man gezeten kan worden. Ook is er een ruime keuken. Voorop is er in de kuip nog zitruimte om lekker bovendeks van de zon te genieten!

De aandrijving is de afgelopen jaren geheel gereviseerd. Voor de Kromhout hoofdmotor zijn in Tsjechië twee nieuwe zuigers gegoten, waarna de cilinders zijn uitgedraaid. Bij de laatste hellingbeurt is er een nieuwe schoef onder gemonteerd en in het afgelopen jaar is de keerkoppeling gereviseerd. Dit alles heeft veel moeite gekost, maar is beloond met weer een uitsteken varend schip. De gemiddelde snelheid is nu weer ongeveer 10 km per uur.


Technische Gegevens:
* Type vaartuig: Friese-maat kast met luxe motor

* Bouwjaar: 1932
* Hoofdmotor: Kromhout 2-cilinder ca. 80 pk
* Lengte: 31,50 m
* Breedte: 5,40 m
* Werf van aanbouw: Gebr. Bodewes, Martenshoek te Hasselt
* Van de Musinga-Rijn sinds: 1982