Sirenen

De Sirenen is een speltak voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar, ook wel Dolfijnen/Waterwelpen genoemd. Iedere zaterdagmorgen is er tussen 10 en 12 uur een opkomst in het clubhuis in het Bennekomse bos. De Dolfijnen zijn nog wat jong om al wekelijks op de Rijn te zeilen. Daarom is er gekozen voor activiteiten in het bos waarbij water een veel terugkerend thema is. Maar er worden ook hutten gebouwd, speurtochten gedaan, levend stratego gespeeld en nog veel meer! 

Daarnaast gaan de Dolfijnen 2 keer per jaar (in mei en oktober) op kamp met het groepsschip, de Rival. Er wordt dan een weekend door gebracht in het Gat van Ingen, het Eiland van Maurik of in het Gat van Opheusden. Er wordt veel gezeild, in/op het water gespeeld, er worden kampvuurtjes gemaakt en de kinderen doen spelletjes op de kant. De nachten brengen we door in de hutten op het groepsschip.

In de eerste week van de zomervakantie gaan de Dolfijnen een week met elkaar op kamp. Er wordt dan een clubhuis van een andere scoutinggroep gehuurd waar de week wordt doorgebracht. Er worden spelletjes gedaan, de kinderen gaan een dagje 'passagieren' (een dagje naar de stad) en er is natuurlijk een spannend nachtspel!

De Dolfijnen hebben 7 mensen die de kinderen begeleiden. Dit zijn 4 mannelijke en 3 vrouwelijke vrijwilligers die meestal vroeger zelf ook Dolfijn of Waterscout zijn geweest.

Lijkt het jou wat om Dolfijn te worden? Wil je een keer een opkomst (gratis) meedoen? Meld je dan nu aan!