Zomerkamp

Waterscouting Musinga-Rijn begint de zomer met gaaf kamp

De scouts van Waterscouting Musinga-Rijn beginnen hun vakantie met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkamp. Verspreid over het land vinden er deze zomer meer dan 5.000 Scoutingzomerkampen plaats en het kamp van Waterscouting Musinga-Rijn maakt hier ook deel van uit. Tijdens deze kampen brengen scouts van jong tot oud alles wat ze het hele jaar spelenderwijs geleerd hebben in de praktijk.

Gave activiteiten
In de wekelijkse opkomsten doen scouts allerlei vaardigheden op die ze tijdens het zomerkamp goed kunnen gebruiken. Ze zetten hun eigen tent op, koken zelf, roeien en zeilen. Het zomerkamp is dan ook dé test van het jaar voor de scouts van Waterscouting Musinga-Rijn. Ze zijn deze week zonder ouders op pad en zijn op elkaar aangewezen. Het komt dus ook aan op hun sociale vaardigheden. Daarnaast doen ze uitdagende activiteiten. Al met al leren scouts dus enorm veel van dit zomerkamp!

 Vriendschap bij het kampvuur

De scouts van Waterscouting Musinga-Rijn gaan dit jaar naar Waterwelpen (sirenen): Bergen, WaterScouts Achaiers en Hippias): Kagerplassen, Warmond. Voor veel van deze kinderen en jongeren zijn deze kampen een bijzondere ervaring en zij maken hier dan ook de beste vrienden. ’s Avonds bij het kampvuur worden immers de beste vriendschappen gesloten!